Qui som

 

La voluntat d'experimentar amb altres formes expressives porta als dos artistes a ajuntar-se i buscar en el moviment la poètica i la força visual. Volen anar més enllà de la convenció del teatre de text, buscant altres maneres de suggerir i remoure al públic. Investiguen formats que no es concentrin exclusivament en la paraula. Influenciats per les arts del moviment i la dansa, aprofundeixen en la tècnica de la biomecànica. Es basen en les lleis de l'espai i temps per ser precisos en escena i aconseguir una nitidesa en les accions.

Aquesta companyia la formen Estitxu Zaldua i Juanjo Herrero, tots dos llicenciats en l'especialitat de Teatre Físic i Visual, en l'Institut del Teatre (Barcelona). Comparteixen un mateix imaginari i aposten per una forma més personal de fer teatre. Compten amb una sèrie de recursos adquirits en la seva formació amb els quals impregnen les seves peces; es basen en la dansa, la manipulació d'objectes i la biomecànica aplicada, amb els quals donen vida a les seves partitures teatrals. La seva immersió en la cerca d'una gestualitat definida i aprofundint en el treball del moviment, l'expressivitat del cos, la paraula, l'espai i tota la seva composició plàstica, que en conjunt componen una dramatúrgia pròpia. La importància resideix en el visual, en el poètic, en el marge que s'ofereix a l'espectador per intuir, interpretar i sentir. 

 

ESTITXU ZALDUA

Donostia 1983, comença al TAE Donostia i a Madrid es forma en el Laboratori de Teatre W. Layton. Treballa amb M. Narros, J. C. Plaza, J. P. Carrión, F. Sansegundo, Begoña Valle i Cristina Rota entre uns altres a Escéni@, Junta de Andalucía de Granada. Torna a Madrid i es diploma a l’Escola de Teatre Físic de Mº del Mar Navarro y Andrés Hernández i complementa la seva formació amb tècniques de circ. Treballa per la companyia francesa Théâtre du Versant (Gaël Rabas) i gira per França i País Basc amb l’obra Diaspora Bidaian.

Llicenciada en Art Dramàtic en l’especialitat de Teatre Físic-Visual per l’institut del Teatre a Barcelona, finalitza la seva carrera a Rose Bruford Speech & Drama (London). Crea la Cia. Argonautas i l’espectacle Txoriak oroitzapenean /Pájaros en la memoria, amb el qual recorre diverses ciutats (Cervia, Bilbao, Toledo, Bruselas, Tenerife, Kuala Lumpur, Frankfurt). Forma part de la Companyia catalana Bojum Teatre (M. Bonet) amb l’obra: Masticació de P. Kermann, fent gira per Catalunya i Balears. Treballa amb R. Oliván al festival TNT (Terrassa) i actua dirigida per A. Corchero y M. Bernardi.  Becada per la Prima del Teatro, Scuola Europea per l’arte dell ’attore, es forma en biomecànica amb Nikolaj Karpov.

Ha realitzat el Màster en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya, i actualment col·lbora com a gestora. 

JUANJO HERRERO

Barcelona 1981. Va comença en el Col.legi del Teatre i compaginant amb l’escola de circ R. Rivel (Barcelona). Va formar part de la Fools Militia dirigida per Jango Edwars amb la qual va treballar en el Fórum de les Culturas 2004 a Barcelona. Continua la seva formació en diversas escoles de teatre com La Casona (Barcelona) y Atalaya TNT (Sevilla), col·laborant amb Jordi Bertán, F. Griffell, Leo Bassi i Roberta Carreri, entre uns altres. Treballa durant anys com actor de carrer, especialista i director d’espectacles en el Port Aventura (Tarragona).

Es Llicencia en Art Dramàtic en l’especialitat de Teatre Físic-Visual per l’institut del Teatre a Barcelona. Forma part de la companyia Bojum Teatre que dirigeix Montse Bonet amb l’espectacle Masticació de P. Kermann i fan gira per Catalunya i Balears. Treballa en altres espectacles com: “Des-Variaciones Goldberg” de David Fernández, al festival TNT (Terrassa); Cemento de H. Müller, dirigida per Stéphane Lévy. I complementa la seva formació amb la  dansa treballant amb A. Corchero,  en Materia Bruta i formant-se amb Pere Gené o Moreno Bernardi. Treballa com ballarí i actor en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona en diversas òperes com Agrippina (Händel), La leyenda de la ciudad invisible de Kitezh (Rimsky- Kosakov), Il Prigioniero/Suor Angelica (G. Puccini) o La Traviata (G. Verdi) i amb directors com D. McVicar, D. Tcherniakov o Lluís Pascual. Els últims treballs a destacar son l'espectacle M.U.R.S amb la Fura dels Baus, Carillò de cia. La Tal i Manes de La Fura dels Baus.