Nº IV

NºIV - La festa de la vida es celebra de diverses formes

Dos personatges que es troben a la festa del seu poble, a la berbena. Aquesta parella condueix al públic per un viatge de sensacions i records que els portarà al passat de la memòria comú. Els espectadors viuran amb els protagonistes moments fonamentals de les festes dels pobles; la benvinguda i la fogonada per donar el començament a la festa, els jocs innocents de la seducció, els ritmes que animen a la multitud a festejar, el menjar popular, la beguda (indispensable) i els consecutius brindis, la xaranga acompanyada dels crits i el renou que se sent al carrer, el karaoke i la cançó mal cantada del concert, el ball popular que ajuda als cossos a apropar-se, el silenci dels grills que convida a una trobada íntima de dos desconeguts, els jocs infantils i els focs artificials que acomiaden la nit de la berbena. 

   Les festes anomenades revetlles, deuen el seu origen a la recol·lecció d'herbes aromàtiques, que eren beneficioses si es tallaven aquella mateixa nit. Qui agafés l'herba anomenada “berbena” quedava guarit de tota malaltia.

Es tracta d'una vetllada de cordialitat popular d'una localitat o un barri, que es celebra a la nit, a l'aire lliure amb motiu d'alguna data especial. Hi ha ball, quiosquets de llaminadures, begudes i menjar.Aquest espectacle vol recordar la festa de la vida; és un intent de tornar a sentir la innocència, la tendresa, la timidesa i alhora, el pas del temps. És una invitació a recordar, reviure i tornar a viure. 

Es tracta d'una al·legoria per no oblidar que lo més important és reunir-se, divertir-se, sentir-se acompanyat i ballar per festejar la vida…

 

"...capacidad interpretativa sublime, tanto es su “acting” más físico como en sus diálogos puramente naturalistas. La sincronización entre ambos es total y absoluta..."

                                                                                                     Manuel Sánchez, EnPlatea

 

Crítica complerta de l'espectácle.